
- Hem
- /
- Användbart innehåll
- /
- Rekordminskning av köttätande
Rekordminskning av köttätande
Dags att ta in champagne! För några dagar sedan delade nämligen Jordbruksverket med sig av riktigt glada siffror. 2017 blev året då vi svenskar åt i genomsnitt 85,5 kg kött var = 2,2 kg mindre per person jämfört med året innan = den största årliga minskningen sedan 1990. Vegotrenden, hälsoaspekten, klimatdebatten och etiska skäl är föga förvånande misstänka för att ligga bakom minskningen.
Enligt Åsa Lannhard Öberg på Jordbruksverket är vi dessutom mer noggranna med vilket kött vi stoppar i oss.
– Vi tittar mer på hur köttet producerats och väljer kött med mer omsorg än tidigare. Det svenska köttet är dyrare, ja, men ändå äter vi mer av det. Vi är inte lika fokuserade på priset som förut, säger Åsa Lannhard Öberg.
Och därmed sättet vi punkt för dagens nyhetsrapportering och återgår till att planera dagens middag: vegobullar med durrasallad (samma bullar som du ser på bilden här ovanför).
Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.