
- Hem
- /
- Användbart innehåll
- /
- Hur sockerindustrin lurade oss.
Hur sockerindustrin lurade oss.
Nu har några forskare vid UCSF i San Francisco grävt djupt i arkiven och hittat en hemlig brevväxling mellan sockerindustrins branschorganisation och forskare vid Harvard från 1960-talet. Och vi snackar ingen vanlig pennväxling direkt – i breven kryper det fram att forskarna fick ungefär 50 000 dollar var för att skriva en artikel i prestigetidningen New England Journal of Medicine som friade sockret och fällde det mättade fettet.
I veckan skrev Ann Fernholm på sin blogg:
“Det svindlar för ögonen. Det är 50 år av förlorad folkhälsa.”
Vi håller med, Ann. När vi läser detta får vi också lite svårt att hålla balansen.
Gårdagens artikel i New York Times: How the Sugar Industry Shifted Blame to Fat – The New York Times
Originalartikeln i Jama Internal Medicine: Sugar Industry and Coronary Heart Disease ResearchA Historical Analysis of Internal Industry Documents
Följ oss gärna gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här.