Vill du lära dig att fermentera? Missa inte Food Pharmacys stora fermenteringskurs

Vill du också komma igång att fermentera? 👋 Tillsammans med Sveriges okrönta fermenteringsdrottning, Anastasia Lundqvist, har vi skapat en helt underbar fermenteringskurs för dig som vill komma igång. Haka på och lär dig allt och lite till fem torsdagar på raken den 25 februari – 25 mars. Anmäl dig direkt HÄR.

I kursen ingår:

  • Grunderna i fermentering och allt du behöver veta och förstå kring hur man fermenterar olika råvaror med hjälp av bakterier, svamp och jäst
  • 5 livestreamade lektioner (alla lektionerna sparas och kan ses i efterhand)
  • Recept framtagna av Anastasia Lundqvist
  • Inköpslista
  • Tillgång till vår låsta Facebook-sida där du får personlig återkoppling och kan ställa frågor

Vad kommer vi att lära oss?

Vecka 1Grunderna i fermentering. Historia och teori. Metoder, tillagning, förvaring. Verktyg och redskap. Mikrobiologi – vad säger senaste  forskningen om näring och hälsoeffekter? Fermentering vs andra konserveringsmetoder. Vi avslutar med en praktisk övning!

Vecka 2Lactofermentring av grönsaker och frukt. Vi testar att fermentera olika grönsaker och frukter med saltlag och utan. Smaksättning, förvaring och användning i köket med flera användbara och spännande recept.

Vecka 3SCOBY, alkoholjäsning och vinägertillverkning. Vi provar att göra egen kombucha, mjöd, cider, shrubs och vinäger. Olika smaksättningar, olika sockerarter.

Vecka 4Fermentering av mjölk och proteinrika produkter. Vi går igenom koji, tempeh och yoghurtkulturer. Vi gör egen skyr, syrat smör och labneh. Dessutom gör vi nordisk miso och en hemlig sås som gör att grönsakerna, kött eller fisk smakar helt oemotståndligt.

Vecka 5Skördefest! Vi avslutar kursen med en skördefest och frågestund där vi smakar på allt vi lärt oss fermentera!

Vem passar kursen för?

Kursen är både för erfarna fermenterare som behöver hjälp att hitta ny inspiration i köket, samt för nybörjare. Kursen utforskar olika grenar inom fermentering på ett pedagogiskt sätt. Svårighetsgraden ökar allt eftersom och man kan välja sin egen ambitionsnivå genom praktiska övningar. Kort sagt så passar kursen för alla som gillar att laga mat, matförädling, näringslära, utforska nya smaker och vill få ny inspiration i köket!

Vill du gå vår fermenteringskurs 👉 sista anmälningsdag är 19 februari! Anmäl dig HÄR ❤️