Raw och mjölkfri Kebnekaisesmoothie. – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Raw och mjölkfri Kebnekaisesmoothie.

fav

Det har varit mycket bajssnack här på bloggen det senaste, men vi skyller på Stig som just lärt oss att ett påvert fiberintag avspeglar sig direkt i toaletten. Vill man kunna producera riktiga Kebnekaisetoppar framöver är det ett intag av 1,5-2 kg frukt och grönt om dagen som gäller (framför allt råa, snudd på omogna grönsaker). Vi tänker att vi måste ta hjälp av en mixer.

grönsaker smoothie kebnekaisesmoothie

Så, med hjälp av en mixer och Stigs senaste krönika har vi tagit fram Food Pharmacys egen Kebnekaisesmoothie. Den är full att härliga växtfibrer som får tarmbakterierna att hurra och dessutom är den basisk, bland annat tack vare de gröna bladen, gurkan och citronen. Den smakar grönt och uppfriskande och om inte den här får oss att börja tillverka Kebnekaise-korvar till höger och vänster så kommer vi bli väldigt, väldigt besvikna.

Kebnekaisesmoothie
(2 glas)

1 påse mangold (eller andra gröna blad)
2 nävar babyspenat
1 gurka
1 citron
1 bit ingefära
2 selleristjälkar
1 avokado
2 dl vatten

Mixa tills du har en len smoothie. Rör ner 1 msk kokosolja. Drick och känn hur klorofyllet går bananas i dig.

synbiotika kebnekaistesmoothie smoothie

Jo just det ja, eftersom vi råkade ha lite av Stigs fiberblandning hemma (den som ingår i hans synbiotika) så provade vi att röra ner den i smoothien också. Lättlöslig och smakar ingenting. Tänk att vi alla snart kommer att få tillgång till Stigs synbiotika, längtar!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Print

Kebnekaisesmoothie

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

1 påse mangold (eller andra gröna blad)

2 nävar babyspenat

1 gurka

1 citron

1 bit ingefära

2 selleristjälkar

1 avokado

2 dl vatten

1 msk kokosolja

Instruktioner

Mixa tills du har en len smoothie. Rör kokosolja. Drick och känn hur klorofyllet går bananas i dig.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.