Historien bakom half ´n half. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Historien bakom half ´n half.

I dag ska vi tala om varm och kall mat, och kanske framför allt om kombinationen. Rätt snart efter att vi lärde känna professor Stig gick det nämligen upp för oss att våra tarmfloror älskar råa grönsaker, men tyvärr var varken våra familjer, smaklökar eller hjärnor lika övertygade. Missförstå oss rätt – vi ÄLSKAR rått och grönt – men ibland vill man bara ha en mustig gryta eller en värmande linssoppa. Punkt.

Så, vi har helt enkelt hittat på en alldeles egen matlagningsmetod som vi utövar flera gånger i veckan. Vi kallar den för “half ´n half”, och så här kan det gå till.

Half ´n half 1:
Vi kokar linser i buljong. Vi låter dem svalna något. Vi häller dem i en mixer tillsammans med råa grönsaker. Vi trycker på start. Vi får: ljummen linssoppa med råa grönsaker.

Half ´n half 2:
Vi tillagar torsk på låg temperatur i ugnen. Vi serverar med kall potatissallad full av resistent stärkelse och massa annat gött. Vi får: ljummen torskrygg på spegel av råa grönisar.

Half ´n half 3:
Vi kokar durrakorn. Vi häller av vattnet och blanda ut med råa grönsaker, olja, salt, nötter, peppar, örter, allt annat gott som moder jord skämt bort oss med. Vi får: ljummen risotto (well, med lite god vilja så) och, ja just det, råa grönsaker.

Med half ´n half-tekniken kan du helt enkelt fortfarande äta varm mat, men värmer den lite snällare. Och vissa rätter som du tidigare värmde av bara farten värmer du plötslig inte alls. Här kommer två recept enligt principen ovan:

Linssoppa
Torsk med ingefärssting

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

  1. Hej,
    Jag älskar er sida men har en fråga om det här med antinutrienter i grönsaker, baljväxter, nötter och fröer osv. Många näringsexperter påstår att vi SKA tillaga ovanstående för att undvika att få i oss för mycket antinutrienter. Blir förvirrad…

  2. Har just hittat er! Hur jag nu kan ha missat er i flera år är ett mysterium. Ni är precis vad jag letar efter. Vill/behöver lära mig om antiinflammatorisk kost pga reumatisk sjukdom.
    Nu står torsk i ugnen på låg temp och linser kokas. Grönsaker ligger och väntar på att mixas ned i soppan när den svalnat ngt. När torsken är nästan helt klar tänker jag hälla soppan över den sista minuterna i ugnen.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.