Historien bakom half ÂŽn half. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Historien bakom half ÂŽn half.

I dag ska vi tala om varm och kall mat, och kanske framför allt om kombinationen. RĂ€tt snart efter att vi lĂ€rde kĂ€nna professor Stig gick det nĂ€mligen upp för oss att vĂ„ra tarmfloror Ă€lskar rĂ„a grönsaker, men tyvĂ€rr var varken vĂ„ra familjer, smaklökar eller hjĂ€rnor lika övertygade. MissförstĂ„ oss rĂ€tt – vi ÄLSKAR rĂ„tt och grönt – men ibland vill man bara ha en mustig gryta eller en vĂ€rmande linssoppa. Punkt.

SĂ„, vi har helt enkelt hittat pĂ„ en alldeles egen matlagningsmetod som vi utövar flera gĂ„nger i veckan. Vi kallar den för “half ÂŽn half”, och sĂ„ hĂ€r kan det gĂ„ till.

Half ÂŽn half 1:
Vi kokar linser i buljong. Vi lÄter dem svalna nÄgot. Vi hÀller dem i en mixer tillsammans med rÄa grönsaker. Vi trycker pÄ start. Vi fÄr: ljummen linssoppa med rÄa grönsaker.

Half ÂŽn half 2:
Vi tillagar torsk pÄ lÄg temperatur i ugnen. Vi serverar med kall potatissallad full av resistent stÀrkelse och massa annat gött. Vi fÄr: ljummen torskrygg pÄ spegel av rÄa grönisar.

Half ÂŽn half 3:
Vi kokar durrakorn. Vi hÀller av vattnet och blanda ut med rÄa grönsaker, olja, salt, nötter, peppar, örter, allt annat gott som moder jord skÀmt bort oss med. Vi fÄr: ljummen risotto (well, med lite god vilja sÄ) och, ja just det, rÄa grönsaker.

Med half Žn half-tekniken kan du helt enkelt fortfarande Àta varm mat, men vÀrmer den lite snÀllare. Och vissa rÀtter som du tidigare vÀrmde av bara farten vÀrmer du plötslig inte alls. HÀr kommer tvÄ recept enligt principen ovan:

Linssoppa
Torsk med ingefÀrssting

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.