Fibrer förbättrar minnet och koncentrationsförmågan – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fibrer förbättrar minnet och koncentrationsförmågan

I samarbete med Nutrient Hunter och Food Pharmacy Shop

Vi brukar skryta om att vi är näringsjägare och att det är bättre att fokusera på vad man ska lägga till snarare än vad man ska ta bort när det kommer till mat. Det blir både enklare och roligare då men ger också bättre förutsättningar för att man ska nå långsiktiga resultat. Så, vad ska man välja att lägga till om man bara ska välja en sak? Svaret är: FIBRER!

Förlåt att vi just skrek men fibrer är mat till våra goda bakterier och gör att de kan växa och föröka sig. Fibrer är alltså a och o för en rik tarmflora och forskningen visar hela tiden på nya samband mellan en rik tarmflora och vår hälsa. Nu har forskare från Lunds universitet upptäck att en fiberrik kost kan förbättra minnet och inlärningsförmågan. Vi läser att man har tittat på hur maten påverkar tarmfloran och människors hälsa. Forskarna har specifikt studerat hur fibrer påverkar det så kallade metabola syndromet som i sin tur kan inverka negativt på kognitiva funktioner som minne och inlärning.
En fiberrik kost kan minska risken för inflammationer i kroppen och gynnar ämnesomsättningen, till exempel blodsockerregleringen.

Om vi är förvånade? Inte alls. Det enda som bekymrar oss är att det fortfarande bara är en liten minoritet av oss som kommer upp intaget som Livsmedelsverket rekommenderar om 25 gram/dag. Dagens tips är därför att göra den här eller vår optimala middagssmoothie från vår nya kokbok som inte bara dryper av näring utan också är proppfull med fibrer. Vi slänger i en matsked Gut Flora Fibers också och vips så höjer vi fiberinnehållet ytterligare.

I samarbete med Nutrient Hunter

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.