Food Pharmacy + Morgonpasset i P3 – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Food Pharmacy + Morgonpasset i P3

I går var det äntligen söndag och dags för Lina att lära Hanna Hellquist och gänget allt hon visste om tarmfloror och goda bakterier. Egentligen hade vi ju velat vara med båda två men eftersom P3 var väldigt bestämda kring att de bara ville intervjua en av oss så körde vi sten-sax-påse (bäst av tre) och Lina vann.

Nä precis, ingen kan anklaga Lina för att vara tidig. Sändningen började 09.00 och 08.55 när Mia ringde för lite sista minuten-pepp svarade Lina att hon bara skulle “borsta tänderna” och att “hon ringer upp snart”. Okej att hon bor granne med Sveriges Radio, men ändå.

Men hon hann (!) och det blev en kul timme i tarmflorans tecken. Medan Mia låg hemma i sängen och drack kaffe och pillade sig i naveln tog Lina med lyssnarna på en sjukt spännande resa mellan olika urpsrungsbefolkningars bakterier, pizzacravings och kebnekaisetoppar.

Och i musikpauserna konstaterade hon att Sveriges Radio borde se över sitt fika.

Du hittar hela inslaget här – lyssna gärna! Och vet inte riktigt varför, men av någon anledning fick dagens inlägg oss att tänka på den här gamla favoriten – en annan gång när Lina hade en viktig uppgift men den gången gick det tyvärr åt skogen.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Hej!
  Har precis hittar hit och STORT tack för den inspiration ni inger. Har lusläst er bok på två dagar och väntar att få hem kokboken. Jag har två frågor. Det är mycket avokado i era gröna drinkar. Avokados har en tendens att ruttna. Går fryst avokado lika bra?
  Och havregrynsgröt som tillreds på svag värme, är det bra eller dåligt för tarmfloran?//grötälskaren

  1. Food Pharmacy skriver:

   Tack och varmt välkommen! Och här kommer svar på dina frågor som ett brev på posten:
   1) Ja!
   2) Bra! Vi lagar havregrynsgröt på svag värme varje dag till våra barn. Ännu bättre än att blötlägga dem i t ex valfri växtmjölk över natten (kallas även overnight oats och du hittar ett jättegott recept i kokboken) men halvljummen gröt är inte illa det heller.:)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.