Konsten att komma igång – Food Pharmacy

Podd

Post image

Konsten att komma igång

Vi får ofta frågan hur man kommer igång. Och vi tröttnar aldrig på den eftersom vi anser oss ha ett gäng bra svar på lager. För du ska veta att vi inte varit tarmflorans bästa barn tidigare. Alltså tvärtom, vi levde bara på sådant som lämnade våra goda bakterier i sticket och gav fritt spelrum åt våra onda bakterier. Du vet socker, näringsfattig bukfylla (à la spagetti med ketchup, vita frallor med hushållsost och pizza) och processad färdigmat full med tillsatser.

Så, kan vi komma igång så kan du. Och för att vi skulle klara det så krävdes först och främst:

1. Kunskap. I vårt fall var det tveklöst all spännande forskning som finns på matens påverkan på vår hälsa som inspirerade oss. Grotta ner dig ordentligt här.

2. Att tänka att man ska lägga till saker i stället för att ta bort. Vi är inga taskiga personer som inte vill unna oss goda saker i livet. Tvärtom – vi älskar att äta, gärna mycket, alltid gott.

3. Hitta små genvägar. Byt inte ut alla vanor över en natt utan nöj dig med att lägga till en klick mjölksyrade grönsaker bredvid varje måltid (mjölksyrat innehåller massa goda bakterier och sänker blodsockret), blanda alltid tre färger i en sallad (ökar antioxidantinnehållet) eller drick en grön smoothie per dag. Enkla små förändringar som funkar i vardagen!

4. Rensa ut skafferiet, kylskåpet, kylen, handväskan, skrivbordslådorna … Minimera antalet fällor hemma.

Dessa tips + massa fakta + en hel del fniss får du i veckans avsnitt av Food Pharmacy-podden som du hittar här och här.

PS Receptet på de oemotståndliga bollarna på bilden hittar du här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentarer

 1. Chatarina Wilgotsson skriver:

  Hej!
  Skulle gärna vilja boka in er på ett föredrag/författarbesök i Hässleholm Kulturhus. Skulle det vara möjligt våren 2018?

  Vänliga hälsningar
  Chatarina Wilgotsson
  Programansvarig Hässleholm Kulturhus
  0709-71 71 10

 2. Toppenblogg! Har nästan följt er slaviskt och hemma är det enkelt att byta ut och lägga till.
  Däremot är hemma något jag inte är ofta. Vad skulle ni rekommendera en rundresande reseledare att ta med på sina resor som är bra för magbakterierna där restauranger serverar pasta, pizza och pommes?
  Hotellbuffen är inte heller att tala om…

 3. Anna Olsson skriver:

  Hej!

  Min man och jag har verkligen gått loss på detta, vi känner hur rätt det är. Nu har vi ett akut behov av en blender. Det står mellan Blendtec och Vitamix. Ni hade ett inlägg om er mixer, men nu verkar ni ha bytt från det ena till det andra – eller? Kan ni rekommendera den ena eller andra, eller är det sak samma?

  Undrar två smoothiefantaster (med barn som ulkar av bitarna som stavmixern lämnar)

 4. Petronella skriver:

  Hej och tack för världens mest inspirerande blogg och podd!
  Nu måste jag komma igång. Behöver därför investera i en bra maskin som jag kan börja göra gröna smoothies i.
  Använder ni er fortfarande av Blendtec Classic 575, eller har ni något nytt tips?
  Kram

 5. Hej! Hur gör ni med meal prep och matlådor? Tänker främst på upphettning av mat eftersom man ska undvika mikron, eller? Isåfall får man tänka lunch som är gott att äta kall, men eftersom man oftast gör dubbelportion av middagen till nästa dags matlåda så betyder det att middagen också blir kall vilket känns lite tråkigt?
  Tack för en superblogg!

 6. Hej!

  Tack för en superbra blogg. Inspirerande verkligen, speciellt då jag har småbarn.
  Jag har dock en fråga ang. mjölk och att ni byter ut det till alternativ icke animalisk mjölk. De flesta sorter (sojamjölk, mandelmjölk, kokosmjölk mm) innehåller bl a stabiliseringsmedel och andra ämnen som inte är så roliga. Hur resonerar ni när det kommer till detta? Samt om man har ett barn som är allergisk mot nötter, soja mm, är alternativet havremjölk mycket bättre än komjölk?
  Tack på förhand och ha en fortsatt fin dag!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.