Konsten att komma igång – Food Pharmacy

Podd

Post image

Konsten att komma igång

Vi får ofta frågan hur man kommer igång. Och vi tröttnar aldrig på den eftersom vi anser oss ha ett gäng bra svar på lager. För du ska veta att vi inte varit tarmflorans bästa barn tidigare. Alltså tvärtom, vi levde bara på sådant som lämnade våra goda bakterier i sticket och gav fritt spelrum åt våra onda bakterier. Du vet socker, näringsfattig bukfylla (à la spagetti med ketchup, vita frallor med hushållsost och pizza) och processad färdigmat full med tillsatser.

Så, kan vi komma igång så kan du. Och för att vi skulle klara det så krävdes först och främst:

1. Kunskap. I vårt fall var det tveklöst all spännande forskning som finns på matens påverkan på vår hälsa som inspirerade oss. Grotta ner dig ordentligt här.

2. Att tänka att man ska lägga till saker i stället för att ta bort. Vi är inga taskiga personer som inte vill unna oss goda saker i livet. Tvärtom – vi älskar att äta, gärna mycket, alltid gott.

3. Hitta små genvägar. Byt inte ut alla vanor över en natt utan nöj dig med att lägga till en klick mjölksyrade grönsaker bredvid varje måltid (mjölksyrat innehåller massa goda bakterier och sänker blodsockret), blanda alltid tre färger i en sallad (ökar antioxidantinnehållet) eller drick en grön smoothie per dag. Enkla små förändringar som funkar i vardagen!

4. Rensa ut skafferiet, kylskåpet, kylen, handväskan, skrivbordslådorna … Minimera antalet fällor hemma.

Dessa tips + massa fakta + en hel del fniss får du i veckans avsnitt av Food Pharmacy-podden som du hittar här och här.

PS Receptet på de oemotståndliga bollarna på bilden hittar du här.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här. Och lyssna på senaste avsnittet av Food Pharmacy-podden här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.