Lakritslassi från Pom & Flora – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Lakritslassi från Pom & Flora

fav

Vi är i Björnrike, i en röd liten stuga, och igår fanns det inga som helst planer på att gå på after ski och dricka lakritsshots. Men eftersom vi hade tillbringat hela dagen i backen och det bokstavligt talat VAR after ski, så tänker vi att vi ändå kunde kosta på oss att göra en lakritslassi.

Det här lakritstrollet har vi varit sugna på att prova ända sedan vi lade vantarna på våra vänner Pom-Rasmus och Flora-Annas bok “Frukost hela dagen”. Tänker att den är helt perfekt i kombination med rosiga kinder, trötta lår och svettiga underställ?

Originalreceptet innehåller kefir men givetvis går det fint att byta ut kefiren mot valfri växtbaserad yoghurt om du är vegan, blir bara lite mindre syrligt.

Pom & Floras lakritslassi
(2 glas)

2 dl kefir eller valfri växtbaserad yoghurt
1 1/2 tsk lakritspulver
2 dadlar
1 krm malen kanel
4 istbitar

Mixa. Byt om till underställ om du inte redan har det på. Skål!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Pom & Floras lakritslassi

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

2 dl kefir eller valfri växtbaserad yoghurt

1 1/2 tsk lakritspulver

2 dadlar

1 krm malen kanel

4 istbitar

Instruktioner

Lägga alla ingredienser i en mixer och mixa.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.