Lakritslassi från Pom & Flora – Food Pharmacy

Recept

Post image
fav

Lakritslassi från Pom & Flora

fav

Vi är i Björnrike, i en röd liten stuga, och igår fanns det inga som helst planer på att gå på after ski och dricka lakritsshots. Men eftersom vi hade tillbringat hela dagen i backen och det bokstavligt talat VAR after ski, så tänker vi att vi ändå kunde kosta på oss att göra en lakritslassi.

Det här lakritstrollet har vi varit sugna på att prova ända sedan vi lade vantarna på våra vänner Pom-Rasmus och Flora-Annas bok “Frukost hela dagen”. Tänker att den är helt perfekt i kombination med rosiga kinder, trötta lår och svettiga underställ?

Originalreceptet innehåller kefir men givetvis går det fint att byta ut kefiren mot valfri växtbaserad yoghurt om du är vegan, blir bara lite mindre syrligt.

Pom & Floras lakritslassi
(2 glas)

2 dl kefir eller valfri växtbaserad yoghurt
1 1/2 tsk lakritspulver
2 dadlar
1 krm malen kanel
4 istbitar

Mixa. Byt om till underställ om du inte redan har det på. Skål!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Print

Pom & Floras lakritslassi

 • Av : Food Pharmacy
 • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

2 dl kefir eller valfri växtbaserad yoghurt

1 1/2 tsk lakritspulver

2 dadlar

1 krm malen kanel

4 istbitar

Instruktioner

Lägga alla ingredienser i en mixer och mixa.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. Äntligen något med lakrits. Sen jag började med era recept så är mitt sötsug borta men jag har ett enormt lakritssug. Vet ni vad det kan bero på?

 2. Katarina skriver:

  Hej!

  Älskar era recept :). Har en fundering kring detta med periodisk fasta, närmare bestämt att skippa frukosten och låta matsmältningsapparaten vila lite, som ni kanske kan hjälpa mig att bena ut?

  Jag hör till kategorin vaknar vrålhungrig och kan äta vadsomhelsthurmycketsomhelst direkt. Tänker dock att detta inte är något större problem med lite disciplin. Men – jag har hypotyreos och äter Levaxin sedan snart 10 år tillbaka. Har haft en otrolig tur och aldrig mått speciellt dåligt (läs: viktuppgång etc.) av den då min läkare upptäckte felet snabbt som attan. Blir dock lite osäker på om jag genom att börja skippa frukost ett par dagar i veckan riskerar att strula till hela ämnesomsättningen ännu mer? Att förbränningen då riskerar att gå ner?

  Kanske en för stor och krånglig fråga här, men om ni har några tankar/tips vore jag otroligt tacksam :).

  /Katarina

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.