Tugga maten noggrannare – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tugga maten noggrannare

I dag tänkte vi ägna några rader åt vikten av att tugga maten. För några dagar sedan fick vi nämligen ett mejl från en vaken läsare som påpekade att hon älskar vår podd. Tack snälla! Och särskilt avsnitt #131 med professor och övertandläkare Björn Klinga om munhälsa samt avsnitt #134 där vi pratar med vår FP-expert inom Functional Medicine, Graeme Jones, om optimal hälsa.

I båda avsnittet nämns vikten av att tugga maten och få med sig goda bakterier och enzymer från munnen ner i magen när man äter. Vilket fick Johanna att börja fundera. Hur ska man egentligen tänka med smoothies som man sväljer direkt utan att tugga?

Johanna skriver att hon sedan hon lyssnade på intervjun med Björn Klinge har haft mindre vätska i sin smoothie. Istället har hon gjort mer av en yoghurt/gröt. Dessutom har hon adderat fler nötter, frön och bär för att få något att tugga på innan hon sväljer.

Så smart ju – en lite tuggigare smoothie! Kan bl a tipsa om det här recept på grönsaksbowl med topping eller det här receptet på morots- och havtornssmoothie som vi tror skulle funkar perfekt som lite tuggigare varianter.

Och för det gånger man faktiskt bara vill ha en sammetslen smoothie? Ja, då kan man ju som sagt bara addera lite extra topping.

Happy new gut!

HÄLSA BÖRJAR I MAGEN, 15% RABATT PÅ GUT FLORA KOMBO.

LÄS MER

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.