fbpx Print

Sesambakad lax i ugn med pak choi och sojabönor

Scale

Ingredienser

4 laxfiléer eller annan valfri fisk/tofu

2 msk sesamolja

4 msk tamari

2 dl sesamfrön

4 pak choi

8 dl kokt havreris

sojabönor

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader. Börja med att skära fisken/tofun i små lagom stora kuber. Rör ihop 1 msk sesamolja och 3 msk tamari och låt fisken/tofun marinera en stund. Häll upp sesamfrön i en djup tallrik. Ta upp fisken/tofun ur marinaden, skaka av dem lätt och vänd ner dem i sesamfröna (snåla inte med fröna – vi gillar när de täcker hela fisken). Lägg fisken/tofun på en plåt med bakplåtspapper och ställ den i ugnen. Fisken är klar när du tycker den är det – smaksak hur genomstekt du vill ha den!

Dela pak choien längs med. Stek den i lite rapsolja i cirka 2 minuter i en stor stekpanna. Häll på sesamolja och soja och stek ytterligare 1-2 minuter. Ta av från plattan och strö över några sesamfrön.

Koka havreriset enligt instruktionerna på förpackningen och tina sojabönorna. Lägg riset i botten av en stor skål och addera laxen/tofun, kålen och sojabönorna. Avsluta med lite srirachamajonnäs på toppen (se recept längst ner i texten ovan).

Anteckningar

TIPS!

Tips! Addera fler jaktbyten till din bowl såsom till exempel mango och picklad rödlök.