Koreansk Fish Taco med vitlök, ingefära och koriander – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Koreansk Fish Taco med vitlök, ingefära och koriander

fav

För några veckor sedan frågade vi en grannflicka som var på besök om hon ville stanna på middag men det visade sig att hon skulle hem för att äta koreansk taco.

“Nej tack”, sa grannflickan bestämt, “jag ska hem och äta koreansk taco”.

“Koreansk taco,” upprepade vi nyfiket, “vad är det för något spännande?”

“Åh, det är det godaste jag vet,” svarade grannflickan. “Men jag har ingen aning om vad det är i dom så det får du fråga min pappa.”

koreansk taco

Vilken tur att vi känner pappan. Och vilken tur att han var generös nog att dela med sig av sitt hemliga recept. För sanna våra ord att grannflickan hade rätt – det här är verkligen ett höjdarrecept. Och så himla skönt att gå några steg från den traditionella tacokryddan och variera med lite nya smaker. För här trängs ingefära, soja och vitlök huller om buller. Vi åt den i salladsblad, men givetvis går det lika bra med mjuka tortillabröd eller tacoskal. Och eftersom vi älskar koriander så toppade vi med det.

Print

Koreanska Fish Tacos

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

Fisk

600 g vit fisk (vi hade kolja)

rapsolja till stekning

Marinad

4 msk tamarisoja

1 msk vinäger

1 msk honung

3 rivna vitlöksklyftor

2 tsk riven ingefära

1 msk sesamolja

nymald svartpeppar

Sås

1 1/2 dl majonnäs (recept här)

1 msk tamarisoja

1 msk shirazasås

2 msk rostade sesamfrön

1 riven vitlöksklyfta

Till servering

tortillabröd, tacoskal, savoykål eller stora salladsblad

kimchi

strimlad röd- eller vitkål (eller både och)

klyftade plommontomater

tärnad gurka

picklad rödlök (recept här)

1 knippe koriander

1 lime, i klyftor

Instruktioner

Börja med att röra ihop marinaden. Skär fisken i kuber och blanda väl med marinaden. Låt stå i minst 30 minuter. Rör ihop såsen och ställ åt sidan. Stek fisken i lite olja. Serera i bröden/skalen/kålen/salladsbladen med den heta såsen och de andra tillbehören. Toppa med koriander och nypressad lime.

Anteckningar

TIPS!

Rookie style for you! Savoykål är ett så bra substitut för tortillabröd.

Dela

Food Pharmacy
Översikt

Vi använder kakor (cookies) för att kunna erbjuda dig bästa möjliga användarupplevelse på foodpharmacy.se. Kakorna lagras i din webbläsare och används för funktioner som att känna igen dig när då återvänder till siten samt hjälper vårt team förstå vilka funktioner och innehållstyper som är mest intressanta för dig och alla andra användare.

0

Tillagd i varukorgen

Inga produkter i varukorgen.