Chokladsalami – Salame di Cioccolata – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Chokladsalami – Salame di Cioccolata

Vem, alltså VEM, kan motstå en chokladsalami? Inte vi i alla fall. Ministerns marsipanlimpa får ursäkta, men i jul kommer den här salamiskapelsen få huvudrollen på gottebordet.

Det finns mängder av varianter och recept på chokladsalami som innehåller allt från smör, digestivkex och punsch. Men vi fastnade (föga förvånande) för det här receptet med torkade fikon och dadlar som bas. Gillar du inte smaken av fikon så kan du ersätta några av dem med några extra dadlar, alternativt öka mängden mörk choklad något. Själva tycker vi att både fikon och dadlar är typiska julsmaker, och tillsammans med nötterna, kanelen och den mörka chokladen är detta recept en riktig fullträff.

Print

Chokladsalami – Salame di Cioccolata

  • Av : Food Pharmacy
Scale

Ingredienser

250 g torkade fikon

100 g färska dadlar

1 tsk malen kanel

100 g mörk choklad

40 g naturella hasselnötter

40 g naturella pistagenötter

40 g naturella mandlar

Instruktioner

Klipp bort skaftet på fikonen och strimla dem. Dela dadlarna. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Mixafikon, dadlar, choklad, kanel och hasselnötter i din mixer (addera lite vatten och smeten känns för torr). Hacka pistagenötterna och mandlarna grovt och vänd ner för hand i massan.

Forma smeten till en rulle. Vira in den i smör- eller bakplåtspapper och knyt ihop ändarna prydligt med ett snöre. Låt chokladsalamin hämta krafterna i minst ett dygn i kylskåpet innan du serverar den.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.