Lyckas med din råraka – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Recept

Post image
fav

Lyckas med din råraka

fav

Vi älskar råraka. Men lika glada som vi är i den, lika mycket drar vi oss för att laga den. För risken är så stor att vi misslyckas. Att den inte håller ihop, blir för mjuk eller bränd. Här är våra bästa tips för att lyckas med din råraka!

Innan vi börjar så är vi bara lite nyfikna på vad du helst äter till dina rårakor? Klassikern är ju löjrom, gräddfil eller crème fraîche, rödlök och dill. Häromsistens vågade vi oss på att smaka den här varianten med svamp, fetaost, rostade hasselnötter och granatäpple. Prova gärna, det blev så gott!

Här följer våra fem bästa tips för att lyckas med din råraka!

Riva olika storlekar

Istället för att bara använda en sida av rivjärnet så använder du två. Kanske 3/4 grova sidan och 1/4 fina? På så sätt kommer det fina rivet att täcka hålrummen i det grova rivet. Prova!

Teflonpanna

Vi använder inte teflonpannor till vardags. Med ett undantag: när vi steker råraka. Att steka råraka i en teflonpanna är som att sätta stödhjul på sina rollerblades. Precis som att steka råraka i en gjutjärnspanna är som att ta bort stödhjulen på sin trehjuling. Vad har du då kvar? En enhjuling! Vilket barn kan cykla på en enhjuling?

Våffeljärn

Ett annat tips om du inte har en teflonpanna är att våga dig på våffeljärnet. Eller våga och våga, faktum är att du inte behöver vara ett dugg modig för att använda våffeljärnet – det är enklare än stekpanna!

Tryck och ha inte för bråttom

Att göra råraka kanske låter som en snabb sak eftersom den innehåller så få ingredienser? Tänk om, en råraka kräver nämligen sin tid i stekpannan. Ha inte för bråttom och tryck rårakan regelbundet med stekspaden!

Nybörjare? Börja med att göra mindre rårakor

Om du vill servera små rårakor så går det förstås bra att göra flera samtidigt. Då är de betydligt enklare att vända också! Du bestämmer. Själva älskar vi ju förstås en stor råraka.

Jo, en sak till bara innan vi släpper dig…

Vad du än gör, gör inte rårakor till ett helt kompani. Rårakor blir bäst om de görs precis innan de ska ätas. De ska inte stå på eftervärme utan ätas à la minute när de är perfekt krispiga på kanterna och precis har mjuknat.

Årets julklapp?

175 makalöst goda recept för en lite mer hälsosam vardag efter helgerna

KÖP DEN HÄR

Dela

Kommentera

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.