Tre vegetariska middagar. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Tre vegetariska middagar.

Tre veckodagar, tre olika förutsättningar, tre vegetariska middagar. Förra veckan var rätt talande för hur en typisk vecka kan se ut i våra liv.

Vid det här laget vet du ju att vi är två bohemer. Storhandling är helt enkelt inte Bill och Bulls starka sida. Inte veckomenyer heller. Och därför står vi också där som två stora frågetecken varje eftermiddag när vi kommer hem från jobbet och öppnar kylen. Vad tusan ska vi äta?

1 Linas kina

Denna snabba vegorätt lagar vi väldigt ofta just nu. Görs på kelpnudlar, cashewnötter och de grönsaker som råkar finnas i kylen just den dagen. Och så lite sesamolja och soja för smakens skull. En extra superkraft som den här rätten sitter inne på är att den vinner på att stå en natt i kylen. Så när vi gör den gör vi i stort sett alltid dubbel sats och äter rester en eller ibland två dagar på raken. Receptet hittar du här.

2 Middagssmoothie

Den här middagen slår hål på myten om att en middag måste se ut på ett visst sätt. På vår blogg är alla utseenden välkomna. Som en middagssmoothie, t ex. Bland det bästa som finns när tiden, orken eller fantasin tryter. Det finns naturligtvis en oändlig mängd olika varianter på vad du kan slänga ner i mixern, men här har du ett kul recept.

3 Food Pharmacys rödbetsburgare

Ojojoj, nu är det plötsligt helg och vi har lite mer tid och ro i kroppen. Det är då vi lagar våra grymma rödbetsburgare med finrivna rödbetor, havrgryn och chiafrön. Gillas av hela familjen. Vi äter dem tillsammans med hemmagjord coleslaw, god senap, tomater och salladsblad. Vill ju inte läska dig *korsar lång och pek bakom ryggen* men det kommer ett g-r-y-m-t recept på dessa burgare i kokboken. Hallå, har någon en haklapp? Vi kan inte sluta dreggla här. Och i väntan på kokboken så kanske det här receptet kan vara något (dock ej provat)?

Bubblare: Hämtmat

Nej precis, ibland orkar vi inte alls. Så grymt då att det finns så många nyttiga hämtmatsalternativ i Stockholm nu för tiden. Som Pepstop på Riddargatan, t ex. Gosh, deras kelpnudelsallad går inte av för hackor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.