Recept

Post image

Tre vegetariska middagar.

Tre veckodagar, tre olika förutsättningar, tre vegetariska middagar. Förra veckan var rätt talande för hur en typisk vecka kan se ut i våra liv.

Vid det här laget vet du ju att vi är två bohemer. Storhandling är helt enkelt inte Bill och Bulls starka sida. Inte veckomenyer heller. Och därför står vi också där som två stora frågetecken varje eftermiddag när vi kommer hem från jobbet och öppnar kylen. Vad tusan ska vi äta?

1 Linas kina

Denna snabba vegorätt lagar vi väldigt ofta just nu. Görs på kelpnudlar, cashewnötter och de grönsaker som råkar finnas i kylen just den dagen. Och så lite sesamolja och soja för smakens skull. En extra superkraft som den här rätten sitter inne på är att den vinner på att stå en natt i kylen. Så när vi gör den gör vi i stort sett alltid dubbel sats och äter rester en eller ibland två dagar på raken. Receptet hittar du här.

2 Middagssmoothie

Den här middagen slår hål på myten om att en middag måste se ut på ett visst sätt. På vår blogg är alla utseenden välkomna. Som en middagssmoothie, t ex. Bland det bästa som finns när tiden, orken eller fantasin tryter. Det finns naturligtvis en oändlig mängd olika varianter på vad du kan slänga ner i mixern, men här har du ett kul recept.

3 Food Pharmacys rödbetsburgare

Ojojoj, nu är det plötsligt helg och vi har lite mer tid och ro i kroppen. Det är då vi lagar våra grymma rödbetsburgare med finrivna rödbetor, havrgryn och chiafrön. Gillas av hela familjen. Vi äter dem tillsammans med hemmagjord coleslaw, god senap, tomater och salladsblad. Vill ju inte läska dig *korsar lång och pek bakom ryggen* men det kommer ett g-r-y-m-t recept på dessa burgare i kokboken. Hallå, har någon en haklapp? Vi kan inte sluta dreggla här. Och i väntan på kokboken så kanske det här receptet kan vara något (dock ej provat)?

Bubblare: Hämtmat

Nej precis, ibland orkar vi inte alls. Så grymt då att det finns så många nyttiga hämtmatsalternativ i Stockholm nu för tiden. Som Pepstop på Riddargatan, t ex. Gosh, deras kelpnudelsallad går inte av för hackor.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår bok här. Och köp professor Bengmarks synbiotika här.

 

Dela

Kommentarer

 1. Ulrika skriver:

  Hej. Jag har hört att ni håller på med en kokbok och jag blir alltid så inspirerad när jag ser era inlägg. Vet ni när den kommer bli klar/släppas? Vill ha era recept samlade!!:-)

  1. Food Pharmacy skriver:

   Nu har den släppts.:)

 2. Cecilia skriver:

  Hejsan! Tycker att all er mat är supergod och mår väldigt bra av denna typ av livsmadel, då jag har en reumatisk sjukdom.
  Det jag undrar är om ni äter allt ekologiskt odlat eller producerat?
  Jag har till exempel väldigt svårt att få tag på vissa saker såsom tex ekologisk blast från grönsaker, squash (som är JÄTTEDYR om den finns ekologisk), glasnudlar, kelpnudlar m.m. m.m. Vet om listan med dirty 10 clean 15 och följer denna slaviskt, men har som sagt svårt att hitta vissa livsmedel ekologiskt till ett pris som fungerar som småbarnsfamilj, då vi alla äter denna typ av kost. Helt enkelt, hur gör ni?

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi strävar alltid efter att handla ekologiskt men har, precis som du, svårt att hitta det ibland. Nudlar är ett bra exempel, där måste vi tyvärr tumma på eko ibland. Ibland får vi även tänka om när vi står i grönsakerdisken och inser att, kastar ur oss något nu bara, den ekologiska broccolin kostar 50 kr. Då köper vi något annat likvärdigt ist.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.