3 sätt att tillaga quinoa – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

3 sätt att tillaga quinoa

Du som följer bloggen regelbundet kan väl omöjligt ha missat att vi gillar att tillaga quinoa? Quinoa är en ört med små och mycket nyttiga frön – perfekt för oss näringsjägare som vill fasa ut sockerliknande ris och pasta för ett nyttigare och proteinrikare alternativ. Är du fortfarande inte helt övertygad? Vänligen fortsätt läs.

I sallad
Ja, det här kom kanske inte som en total chock. Quinoa passar i stort sett i alla sallader. Vad du däremot kanske inte har koll på är att du kan tillaga quinoa på flera olika vis – i en god lantbuljong eller, om du vill ha den fluffigare, i hälften vatten/hälften kokosmjölk. Mmm, här har du en utförligare beskrivning på hur du gör. En ytterligare variant är att vända ner tamari, olivolja och tahini i den färdigkokta quinoan. Passar väldigt fint till bland annat den här familjevänliga mangogrytan.

I gröt
Ingen dum idé alls faktiskt. Många kör ju konsekvent på havregryn i gröten och inget ont om havre men det går inte att blunda för att vanliga havregryn är polerade och processade. Ju helare korn desto bättre helt enkelt, som nakenhavre eller “steel cut oats” (klippta havrekärnor om vi förstått det hela rätt?). Men nu skulle ju det här inlägget inte handla om havre utan om quinoa. Vi har provat några varianter av quinoagröt på bloggen, bland annat den här supermumsiga.

I bröd
Ibland (rätt ofta) råkar man koka för mycket quinoa och då är det utmärkt att slänga ner det i ett bröd tänker vi. Det här receptet låter gott och spännande, men obs inget för veganer.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

 

 

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.