Chokladproteinsmoothie i ett jordnötsskal – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Chokladproteinsmoothie i ett jordnötsskal

Visste du att växtbaserade råvaror innehåller protein? Jorå, om du fyller dina skålar, tallrikar och smoothieglas med olika typer (och tillräckliga mängder) av växtbaserade råvaror varje dag så får du i dig det din kropp behöver. Vill du lära dig mer klickar du dig enkelt vidare till Therese Elgquists miniserie om just växtbaserat protein: här, här och här.

Den här smoothien, som kanske mer påminner om en milkshake, är fullproppad med växtbaserat protein och passar alldeles strålande när sötsuget sätter in, när du är på språng eller när det vankas helgbrunch. Inspirationen till smoothien kommer från ett litet djungelkafé i Indien.

Chokladproteinsmoothie i ett jordnötsskal
(2 stora glas)

gröna ekologiska bananer, slantade och frysta
2 msk osötat  jordnötssmör
2 msk skalade hampafrön
1/2 dl raw kakao
2 färska dadlar, urkärnade
5 dl osötad havredryck
1 krm oraffinerat havssalt eller bergsalt

Topping:
skalat hampafrö

Kör alla ingredienser i en höghastighetsmixer eller med stavmixer tills du har en slät smoothie. Tillsätt mer vätska om det behövs och kanske en till dadel för en sötare smak. Slurpa upp!

Print

Chokladproteinsmoothie i ett jordnötsskal

 • Av : Therese Elgquist
 • Portioner : 2 glas 1x
Scale

Ingredienser

gröna ekologiska bananer, slantade och frysta

2 msk osötat jordnötssmör

2 msk skalade hampafrön

1/2 dl raw kakao

2 färska dadlar, urkärnade

5 dl osötad havredryck

1 krm oraffinerat havssalt eller bergsalt

Topping:

Hampafrön

Instruktioner

Kör alla ingredienser i en höghastighetsmixer eller med stavmixer tills du har en slät smoothie. Tillsätt mer vätska om det behövs och kanske en till dadel för en sötare smak. Slurpa upp!

Receptet är en favorit från Therese Elgquists senaste kokbok The new green protein (Bonnier Fakta). Foto av Fanny Hansson.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentarer

 1. anna-marie skriver:

  Hej!

  Alltså älskar era recept på allt från mat till efterrätter. Dock har jag en liten tipsfråga. Jag har en halvtaskig blender som inte riktigt kan mixa till deg till exepmel.

  Om ni skulle utgå från era recept inom allt, räcker det att köpa eran blender som ni gör reklam för? jag är intresserad av att både göra era smothies, soppor men nästan mest era efterätter (som era tårtår, semlan och allt haha!) … Vad skulle ni ge för tips ang inköp? Ska jag kolla efter en matberedare också eller bara blendern räcker? 🙂 tack på förhand!

  Allt gott,

  1. Food Pharmacy skriver:

   Vi använder blendern i kombination med en stavmixer med tillhörande mixerskål: https://foodpharmacy.se/produkt/maxomixx-stavmixer/ ! Löser det mesta för oss.

 2. Jag brukar slänga ner en liten näve havregryn och vatten istället för havredryck för är väl samma sak.

 3. Ulrica skriver:

  Bland det godaste jag druckit <3

 4. Caroline skriver:

  Nja typ.. det är ju runt 10% havregryn bara i havredryck och det är inte hela havregryn i den utan endast saften ifrån dem. Så du får ju mer näring om du har hela havregryn istället för havredryck. Men den blir nog tjockare om man har hela havregryn o vatten än havredryck. Det är en smaksak =)

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vi har tyvärr inte tid att svara på alla frågor och kommentarer men uppmuntrar er läsare att tipsa och hjälpa varandra. Observera att du måste få en godkänd kommentar från en admin innan dina kommentarer visas.

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.