Den ultimata middagen – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Betalt samarbete

Post image

Den ultimata middagen

Det här inlägget är sponsrat av mat.se:

Vi ska ha gäster ikväll, så i onsdags efter att barnen somnat satt vi uppkrupna i soffan med varsin kopp te och fyllde vår varukorg på mat.se. Att handla inför en stor middag kan ta sin lilla tid, så det var otroligt skönt att klara av det så snabbt och enkelt.

Vi har haft så sjukt många middagar genom åren. Vi har haft middagar där vi planerat allt minutiöst och middagar som improviserats i sista sekund. Vi har haft middagar där vi legat raklånga i kökssoffan medan gästerna fått laga maten. Vi har haft middagar där vi varit en millisekund från att framkalla en allergisk reaktion hos vår bästa vän eftersom mexikos nationalrätt Mole Poblano inte bara innehåller torkad chili och choklad utan dessutom jordnötter (skäms fortfarande, Boppan). Vi har till och med haft middagar som vi glömt av att vi bjudit in till (döm av vår förvåning när de finklädda gästerna plötsligt knackade på dörren med blommor i handen och sina inneskor prydligt placerade i små skopåsar) … Just den middagen slutade i hämtpizza.

Alla middagar är förstås oförglömliga på sitt sätt, även den där gästerna fick sitta och plocka Mias hårstrån från sin black pepper tofu. Fast våra allra bästa middagar är tveklöst de som vi lagat ihop med gästerna. Där vi hackat, strimlat, kokat och smakat av tillsammans. Delat på känslan av misslyckande om allt smakat urk, och på segern om det blivit lyckat.

Ikväll blir det magiska sommarrullar till förrätt, Luke Skywalkers Palak Paneer till varmrätt och plommonkaka till efterrätt. Vi har sparat oändligt med tid genom att klicka hem maten från mat.se och vi har dukat bordet med finporslin och linneservetter. Resten av jobbet gör vi i sällskap av våra gäster.

Har du inte provat det här sättet att ha middag på så får du i läxa att göra det omgående. Beställ hem maten från mat.se och säg till gästerna i förväg att ni ska laga maten tillsammans. Kanske kan ni enas om ett kul tema?

(Men om, alltså OM, ni får för er att ha tema choklad och att ni ska laga mexikos nationalrätt, bjud för guds skull inte in Boppan.)

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.