En dag i näringsjägarens liv – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

En dag i näringsjägarens liv

Det händer rätt ofta att folk frågar oss om hur en dag i våra liv ser ut. Alltså en matdag. Vad äter vi? Hur ofta? Hur mycket? Fuskar vi aldrig? Hur gör vi på kanelbullens dag? Eller om vi blir bortbjudna på middag – tar vi med oss egen mat då?

Frågorna är många, så för några dagar sedan fick kameran följa med oss (men vi kan redan nu slå hål på myten att vi är några knussliga fundamentalister).

Kaffe utomhus

Vi började dagen med en kopp kaffe ink en skvätt havremjölk. En vanlig tråktisdag äter vi oftast inte förrän klockan tolv, och då är kaffet ett bra substitut på morgonen. När vädret tillåter dricker vi den gärna utomhus, på vår promenad med hunden eller i trädgården, innan vi inser vad klockan är och rusar till tåget. På helgen ser vår morgon helt annorlunda ut, men det får bli ett annat inlägg …

Lunch är utan tvekan vårt viktigaste mål på dagen. Här bryter vi fastan som (i idévärlden) pågått sedan 20.00 kvällen innan och fyller på med stora mängder näring. Ibland blir det en sallad, ibland en gryta, ibland en soppa. Oavsett så är måltiden i nio fall av tio helt vegetarisk och full av grönsaker, gryn, bön och fröer i olika former och färger. Vi sätter mängder av kryss i vår digitala näringsjägarkompass (bli medlem här) och knäpper upp översta knapp i jeansen. Just idag plåtade vi en vegansk köttfärslimpa med tufu på jobbet så den njöt vi av tillsammans med våra kollegor.

En kopp te

På eftermiddagen dricker vi mycket te. Favoritteerna just nu är Earl Grey Rosé och Cool Mint – båda från våra vänner på Tehuset Java. Dessutom har det bakats på kontoret dagen till ära så idag tar vi en bit plommonkaka till vårt te och vips så sitter vi inte längre på Riddargatan utan i mormors berså och tänker på allt som sas och saknar allt som inte sas. Fint och vemodigt på en och samma gång. Och – kryss för både mandlarna och plommonen! Här har du recept på den nostalgiska plommonkakan.

Tror det slank ner en näve nötter i magen på eftermiddagen också precis innan vi gick från jobbet, men glömde fotografera …

Ett fat med pasta och färssås

Efter jobbet sticker vi hem, och vid 18.30 är det dags för middag. Just nu råder det stor oenighet kring vad som är den optimala middagen hemma hos oss, och varje dag är som en liten tombola (dvs man vet aldrig vilken reaktion man får). Idag gör vi vår auberginepasta med gröna hemligheter.

Enkel auberginepasta
(4 portioner)

2 aubergine
1 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl hackade tomater
2 msk torkad oregano
1 tsk chiliflakes
0,5 dl färsk basilika + till garnering
2 zucchini (istället för pasta för den som vill)

Skär auberginen i rätt tunna slantar. Lägg dem i en ånginats/durkslag, koka upp lite vatten i en kastrull och ånga auberginen tills den blir mjuk. Upphetta löken och vitlöken snällt i en kastrull med lite olja tills den blir mjuk. Addera tomaterna och kryddorna. Låt småputtra tills såsen har tjocknat lite. Och lägg sist men inte minst i den ångade auberginen. Sänk plattan till lägsta nivån. Koka upp pasta eller riv dina zucchininudlar med en juliennestrimlare (du hittar vår här). Häll av pastan och blanda med såsen. Toppa med hackad färsk basilika. Gott gotti gott gott!

Grön smoothie

Målet är att helst inte äta efter 20.00 om möjligt, så 19.52 tar vi chansen och fyller kroppen sista gången för dagen samtidigt som barnen får sin kvällsmat. Idag blev det smoothie med selleri eftersom vi inte fått i oss så många gröna blad under dagen men igår blev det nice cream och imorgon blir det frögröt med äppelkompott från Näringsjägaren (vi har väl berättat att vi kan se in i framtiden?).

Vi anpassar oss efter vad som finns hemma, helt enkelt. Och konstaterar att det var tur att vi hade med oss kameran just idag, eftersom alla dagar inte alls är i närheten av att vara så här “perfekta”.

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och kokboken här. Beställ vår nya bok, Näringsjägaren, här.


Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.