Så här lätt ökar du ditt intag av grönt. – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Så här lätt ökar du ditt intag av grönt.

Det är väldigt lätt att tjata om att man ska äta mer grönsaker. Speciellt när man själv älskar grönsaker. Det är då man får ta ett litet skutt ut ur sin egen kropp, ställa sig på lämpligt avstånd och försöka se helheten. Alla älskar inte grönsaker. Vissa skulle kunna älska grönsaker men vet inte i vilken ände de ska börja. Andra kommer alltid att föredra en blodig biff framför en sallad.

Denna listan är till vissa och andra.

1. Smoothie. Släng i nyttiga grönsaker som inte smakar så mycket: färsk babyspenat t ex är väldigt neutralt i smaken liksom avokado som gör smoothien härligt krämig. Toppa med ett äpple eller varför inte lite mango om smaken blir för grön.

2. Gör gröna dressingar – guaccamole, hummus, pesto … Gott att dippa i eller toppa en sallad eller bönpasta med.

3. Gör en vegetarisk köttfärssås på linser i stället för köttfärs. Känns det för hardcore? Börja med att hacka ner mer grönsaker än vad du brukar i den vanliga köttfärssåsen då. Rivna morötter som du hackar till små nanopartiklar, zucchini (väldigt neutral i smaken) och olika sorters lök är en jättebra start … Köttfärssås är grymt att gömma grönsaker i – barnen brukar inte märka något.

4. En sak vi gör till barnen ibland är potatismos 2.0. Vi kokar helt enkelt potatis lätt med blomkål eller palsternacka, låter det svalna något och mosar det sedan tillsammans med svartpeppar, lite salt och olivolja.

5. Soppor. Numera äter vi soppa flera dagar i veckan. Vår absoluta favoritsoppa är linssoppa som går att variera i all oändlighet, men tycker du att den är för grön så kan du alltid ha i 1-2 dl kokosmjölk och så får du den här krämiga favoriten som är väldigt, väldigt, väldigt svår att inte tycka om.

 

PS: Följ oss gärna gärna på FacebookInstagram & Bloglovin’ och handla vår bok här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.