Är intuition och fantasi samma sak? – Food Pharmacy

The EQ GYM

Post image

Är intuition och fantasi samma sak?

Tänk om fantasi inte är något vi hittar på, utan istället grund till all kreativitet?

Spirituellt arbete handlar mycket om fantasi vilket i sin tur leder till magi. Fantasi och magi är två komponenter vi vuxna har lite svårt med men som vi barn lever på. 

När egot och vår skugga har kidnappat oss blir fantasin i oss lätt destruktivt. Vi tänker ut scenarier om det värsta som kan hända. Sällan använder vi vår fantasi till det bästa som kan hända oss. Sällan skapar vi en låtsas värld av lycka som vi trivs i och som gör att vi mår bra. Mer vanligt är det att skapa bilder av längtan, önskan och känna brist av vad vi inte har. Det vill säga att vi använder fantasi till att skapa känslor som avund och självförakt istället för eufori, förälskelse och harmoni.    

Låt din fantasi jobba till din fördel

Tänk dig en parallell värld och att i den världen bor fantasi, kärlek, överflöd och frihet. Ja, allt du drömmer om finns i den här världen. Tänk dig att nu att denna värld finns inom dig men att du inte ser den för din skugga har stått ivägen för dig. Du har inte sett igenom skuggan, du har bara sett mörker. Lite som att du har haft glasögon på dig. Solglasögon. De har faktiskt varit så mörka att du sett allt i svart. Inga färger. Inget ljus. Tänk att det varit så mestadels av ditt liv och eftersom det har varit så mestadelen av ditt liv vet du inget annat. Du ser inte ens att du ser livet i svart. 

Öppna dörren till fantasi, igen och igen och igen och igen! 

Fantasin fanns ju i dig så naturligt och självklart när du var barn. Fram tills att någon trött vuxen berättade för dig att fantasi är något vi hittar på. Denna vuxna (samhället?) kan inte varit längre ifrån sanningen. Fantasi är det som gör att vi uppfinner och skapar. Flygplan, hallå? Det krävs rätt mycket fantasi för att komma på och skapa en tub med vingar med sittplatser som kan flyga över molnen mellan länder. Eller att vi kan prata och se varandra live via en liten handmaskin.

“Vi vanliga dödliga” har dock haft lättare att tro på den trötta vuxna som bestämt berättade för oss att vi hittat på och det vi hittar på inte är verkligt och aldrig kommer bli verkligt. På samma sätt som den trötta vuxna i sin tur har trott på en trött vuxen en generation bakåt. 

Vi börjar på detta sätt sakta men säkert avfärda din inre fantasin som något vi hittade på. Vi kommer således längre och längre ifrån det vi på The EQ Gym valt att kalla Magi. 

Du har säkert hört talas om teorin och konceptet “What you focus on expands”, det vill säga att dina tankar skapar din verklighet. Tänk dig nu om än bara för en liten stund att det är sant, utan några som helst tvivel. 

Ska vi testa? 

Tänk dig nu att du håller en citron i handen och att du för handen mot munnen. Tänk sedan att du tar ett bett ur citronen. 

Vad upplevde du med citronen? Inte testat än? Men gör det då!

Vi väntar. 

Om du känner att din mun börjar vattnas har du skapat en reaktion i din kropp baserat på fantasin. Vad händer om du nu byter ut citronen till något som är lite mer spännande!?  

Tänk dig att fantasi är bästa kompis med din intuition. De är så bra kompisar att det är svårt att skilja dom åt… eller vänta, ännu bättre, tänk dig att de är enäggstvillingar! De är alltså i synk med varandra konstant. 

Forskning på detta?  

Därför handlar det inte om teori utan om praktik. Vi ska känna magi inte känna till den. Vi skulle vilja ge några experiment så du kan utforska denna hypotes på egen hand. Vi låter alltså dig få bli forskaren här.

Som forskare kommer du behöva följande:

En fråga
Samla information 
Forma en hypotes 
Testa denna
Studera datan 
Dra din egna slutsats

Fråga: Finns det en parallell värld?
Samla information (fortsätta läsa)
Hypotes: Det jag fokuserar på expanderar
Test: tänk på Musse Pigg. Skriv ner för hand på en lapp till dig själv. Under 48h ska jag fokusera på Musse Pigg. 
Studera hur mycket Musse Pigg kommer upp i ditt liv.
Dra sedan din egen slutsats. 

Funkar det? Eller vill du fortsätta forska på ämnet? Kom till The EQ Gyms workshop nu på söndag. Dela din forskning eller testa en ny hypotes. Muskel vi tränar är din lust, vi kallar den self-power.

Boka din plats här. Första gången är gratis.

Varje känsla kopplas till en EQ muskel. Om du missat tidigare workshops om våra EQ-muskler kan du läsa om dem här: 

Självförakt – Self-care muscle
Skam – Self-awareness muscle
Ilska – Self-perspective muscle
Sorg – Self-acceptance muscle 
Rädsla – Self-esteem muscle

Är du intresserad av att jobba mer med din EQ (Emotionell intelligenskvot) privat? Boka då en privat sessions med en av våra coacher här under ‘Our coaches’.

För mer inspiration, meditationer och tips och tricks följ oss här.

Detta är ett gästinlägg. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna. 
Photo by Daria Tumanova on Unsplash.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.