Fryst jordgubbsmjölk med jordgubbar och lime – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

Fryst jordgubbsmjölk med jordgubbar och lime

Det här kan vara sommarens fräschaste jordgubbsdessert – färska svenska jordgubbar med fryst jordgubbsmjölk och lime. Och dessutom är den så vansinnigt enkelt att göra! Fryst jordgubbsmjölk gör du enkelt genom att mosa jordgubbar (eller pulsa med mixern) med valfri mjölk, vanilj och honung. Och sedan fryser du in det!

Sedan, när jordgubbslusten faller på, tar du bara ut jordgubbsmjölken ur frysen, skivar upp färska jordgubbar och skrapar över den frysta mjölken. Men försök att inte vara för ivrig bara – första gången orkade vi inte vänta på att mjölken skulle tina utan skrapade ut den på studs. Men då smakar den inte lika mycket. Om du har möjlighet så försök istället att ha lite tålamod och vänta en kvart (eller kanske till och med en halvtimme?) så smakar den desto mer!

Sedan avslutar du med att riva över limezest och klicka över lite kokosgrädde. Det här blir löjligt gott! Samma dag som vi skulle fotografera den sprang vi på lite vild harsyra i skogen (haha, lät nästan som att vi sprang in i en gammal vän) som fick funka som dekoration på desserten. Men är du ännu modigare så kanske du kan prova hackad rosmarin på toppen (skippa limezesten då) – rosmarin gifter sig nämligen jättefint med jordgubbar. Och… I så fall kan du ju faktiskt, det vill säga om du är på riktigt modigt humör, avsluta med att ringa över lite olivolja?

Men du, en sak till bara! Du behöver så klart inte äta denna underbara jordgubbsmjölk enbart som dessert. I helgen serverade vi den som frukost till hela familjen ute på terrassen. Och vi kommer garanterat att servera den både som mellis och kvällsmat i sommar. Minst lika bra!

Print

Fryst jordgubbsmjölk med jordgubbar och lime

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 4 1x
Scale

Ingredienser

2 liter jordgubbar

2 dl valfri mjölk

2 msk honung

1/2 tsk vaniljpulver

1 lime (zest) eller 1 handfull rosmarin

kokosgrädde

Instruktioner

Mosa med gaffel eller mixa 1/2 liter jordgubbar med mjölk, honung och vaniljpulver. Frys in i en burk med lock. Skiva resten av jordgubbarna tjockt och fördela i fyra skålar. Skrapa över den frysta mjölken (mjölkgranité). Strö hackad rosmarin eller lime över och klicka gärna över lite kokosgrädde.

Här hittar du några andra somriga recept som passar toppen på bland annat midsommar:

Blåbärscheesecake med nypallad syrén

Somrig potatislimpa med dill

Vegansk skagenröra

Vegansk gubbröra

Melon- och pistagesallad

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.