5 snabba matsäckar som håller måttet – Food Pharmacy

Food Pharmacy

Post image

5 snabba matsäckar som håller måttet

Vi närmar oss skolstart och ambitionerna är skyhöga. Det här är terminen då läxorna ska göras i tid, gympaväskor inte ska glömmas, matsäckarna ska digna av fibrer och …

Av erfarenhet vet vi dock att idévärlden är en sak men sinnevärlden en annan, och att det faktiskt inte gör så mycket om alla matsäckar inte vinner VM i näringstäthet. Vi gör så gott vi kan, helt enkelt. Och här kommer lite inspiration när idéerna tryter.

1 Utflyktsmoothie
Jo då, en smoothie håller sig kall länge i termosen om du bara ser till att göra den på frysta bär. Den här strandsmoothien går precis lika bra att dricka på en stubbe i skogen eller på trappen till Naturhistoriska museet, och med små justeringar (mer frukt, mindre grönt) blir den ännu mer barnvänlig. Vill också passa på att slå ett slag för vår blåbärssoppa när vi ändå är i farten, funkar både kall och varm.

2 Soppa
En annan sak som är bra att skicka med på termos är soppa. Det finns ungefär lika många soppor i världen som det finns dammtussar under våra sängar, men just nu har vi snöat in på den här grönkålssoppan som tar tio minuter att göra (vi ödslar inte ens tid på att fräsa lökhacket utan låter bara löken koka direkt med buljongen och grönkålen). Len i smaken och gillas av stora som små!

3 Pannkaka
Har du också barn som tycker att en matsäck utan pannkakor inte är värd att kallas matsäck? Då är vårt tips att du provar det här receptet på kikärtspannkakor, våra bananpannkakor (funkar givetvis precis lika bra utan fläder) eller de här gamla favoriterna. Sylten? Den gör du enkelt genom att värma lite frysta bär på spisenoch mixa med en dadel.

4 Gurksushi
Alltså förlåt men kunde inte låta bli – kolla in det här receptet. Hur enkel idé? Tänker att man kan byta ut skinkan mot hummus eller något annat gott som man vet att ens barn gillar.

5 Fröbröd
Det här är vårt favoritbröd just nu, dels för att det är gott, för att det innehåller massa frön som kan vara lite knepiga att få i barnen normalt sett men också för att det tar en kvart att göra. Äggen byter du enkelt ut mot chiaägg, och har du lite mer än en kvart så kan du med fördel sänka temperaturen på ugnen några snäpp.

Men nu undrar vi förstås – vad har du för bra matsäckstips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet här nedanför!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.