Rosa granola med nötter, bär och röda linser – Food Pharmacy

Recept, Food Pharmacy

Post image
fav

Rosa granola med nötter, bär och röda linser

fav

Idag är det sista fredagen i oktober och med andra ord är det dags för vårt sista rosa fredagsrecept. Hur fort kan en månad egentligen gå? Först ut var de rosa jordgubbsbollarna, sedan täckte vi av en rosa hallon-, rödbets- och limesmoothie och veckan därpå bjöds det på rosa pannkakor.

Och idag ska vi alltså bjuda på rosa superknaprig granola. Dock utan avtäckning pga valp med spring i som gjorde det snudd på omöjligt att fotografera.

Den här granolan görs på helt blötlagt bovete och blötlagda röda linser. Ett så sjukt enkelt och smart sätt att få in mer baljväxter redan till frukost!

Rosa granola med nötter, bär och röda linser
(1 stor plåt)

1 dl torkade röda linser
1 dl helt bovete
1 dl kokosflakes
2 dl solrosfrön
2 dl blandade nötter (byt ut mot pumpakärnor om du inte tål nötter)
1/2 dl chiafrön
1 tsk flingsalt
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 dl kokosolja
1/2 dl honung (frivilligt)
2 dl torkade rosa bär, t ex tranbär, granatäpplekärnor eller gojibär

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten (minst 12 timmar). Koka upp bovete i dubbel mängd vatten och häll av. Skölj noggrant i kallt vatten och lägg i blöt över natten (minst 8 timmar).

Ny dag! Sätt ugnen på 100 grader. Skölj linserna och bovetet och låt rinna av väl. Blanda dem med kokosen, solrosfrön, nötter, chiafrön, flingsalt och kryddor i en bunke. Tillsätt oljan och ev honungen och rör runt så att allt blandas väl.

Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 60 minuter. Låt svalnad och under tiden så skär du den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner i granolan. Färdigt!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram, lyssna på podden och handla vår första bok här och nya kokboken här.

Recept knyckt (dock med vissa ändringar gjorda av oss) från Lina Wallentinsons nya bok “Baka med bönor”.

Print

Rosa granola med nötter, bär och röda linser

  • Av : Food Pharmacy
  • Portioner : 1 plåt 1x
Scale

Ingredienser

1 dl torkade röda linser

1 dl helt bovete

1 dl kokosflakes

2 dl solrosfrön

2 dl blandade nötter (byt ut mot pumpakärnor om du inte tål nötter)

1/2 dl chiafrön

1 tsk flingsalt

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1/2 dl kokosolja

1/2 dl honung (frivilligt)

2 dl torkade rosa bär, t ex tranbär, granatäpplekärnor eller gojibär

Instruktioner

Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten (minst 12 timmar). Koka upp bovete i dubbel mängd vatten och häll av. Skölj noggrant i kallt vatten och lägg i blöt över natten (minst 8 timmar).

Ny dag! Sätt ugnen på 100 grader. Skölj linserna och bovetet och låt rinna av väl. Blanda dem med kokosen, solrosfrön, nötter, chiafrön, flingsalt och kryddor i en bunke. Tillsätt oljan och ev honungen och rör runt så att allt blandas väl.

Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i cirka 60 minuter. Låt svalnad och under tiden så skär du den torkade frukten i mindre bitar och blanda ner i granolan. Färdigt!

Dela

0

Tillagd i varukorgen

Du har inga produkter i varukorgen.