Svepet – placeboeffekt, självläkning och att bota diabetes typ 2 – Food Pharmacy

Food Pharmacy, Svepet

Post image

Svepet – placeboeffekt, självläkning och att bota diabetes typ 2

Vilken vecka! Vi hann knappt blinka och så var det torsdag igen. Vet inte hur du mår men vi tycker i alla fall att det är riktigt kul att vara tillbaka på jobbet – vi har bra feeling för 2020! Samtidigt läser vi om rapporterna från Australien och Ann Fernholms senaste artikel och stannar upp en stund. Detta och lite annat som har hänt på FP i veckan hittar du här nedanför.

Ja, i veckan publicerade vi Ann Fernholms artikel om bränderna i Australien. Ann skriver att bränderna till stor del beror på en extrem torka och värme, men att det inte är hela bilden. Det buskiga landskap som nu brinner är också ett resultat koloniseringen och att den kunskap som Australiens urfolk har haft om hur landets marker bör brukas har förringats. Läs hela artikelnhär.

Så sent som igår hade vi en superspännande workshop på kontoret med vår skribent och coach Helena Önneby. Med Helenas superproffsiga hjälp fick vi göra en Desire Map för det kommande året med Food Pharmacy. Så välinvesterade timmar! Här kan du komma i kontakt med Helena om du skulle vilja göra något liknande för ditt företag eller varför inte privat (det går minst lika bra att “desire mappa” ditt privatliv!). Och här kan du läsa Helenas senaste artikel om kroppens fantastiska självläkningsförmåga. Och om placeboeffekten!

Alla barnen förstod hur man gjorde ett hjärta förutom Niklas som gjorde något annat.

En annan kul sak som hände i veckan är att vi gjorde upp planer för Alla Hjärtans dag vilket var väldigt skönt eftersom Mia trodde att hon skulle få sitta ensam hela kvällen och glo in i väggen. Skoja bara, Alla Hjärtans dag är verkligen ingen dag som vi bryr oss om men däremot vill vi tipsa om vad du kan hitta på med oss den 14 februari. Du vet Lohas Vinedos – rödvinet som siktar på att bli världens mest hållbara vin och som vi är ambassadörer för och försöker hjälpa att komma in på Systembolagets stående sortiment (vi berättar mer om det här)? Den 14 februari ska de göra en digital vinprovning på Vinstmarts Facebook-sida. I studion sitter krogprofilen och sommeliern Niklas Tuomela, och tillsammans med honom kommer vi att prova vinet, äta goda FP-tilltugg som passar till och tala om hur man kan njuta på ett hållbart och lite nyttigare sätt. Vill du haka på en väldigt kul annorlunda vinprovning så köp hem en flaska här och tacka ja till och följ vinprovningen här. Avslutar med att påminna om att vi inte vill uppmuntra folk till att börja dricka eller dricka mer vin, utan bara att byta ut det vin du redan dricker mot ett hållbart vin! Samt att detta är reklam för Lohas Vinedos.

Och så var det det där med att bota diabetes typ 2 … Sällan har så många lyssnat på ett poddavsnitt som på det här: #117. Vår intervju med Yvonne gjorde verkligen avtryck på er! Efter 15 år på medicin och med kostrekommendationer som snarare gjorde henne sjukare än friskare, tog hon saken i egna händer. Efter två år hade Yvonne självbotat sin “kroniska” sjukdom genom radikal kostomläggning och idag, 2 år senare, mår hon bättre än någonsin. När hon tänker tillbaka inser hon att tecken på kronisk sjukdom fanns där redan i hennes barndom. Ett “måste lyssna-avsnitt” helt enkelt. Du hittar det här.

I samarbete med Nordic Clinic

Bli din egna hälsodetektiv och få ordning på din krånglande mage

LÄS MER OCH ANMÄL DIG HÄR

Dela

Kommentera

0
0

Du har inga produkter i varukorgen.